Ky është emri që e bartin vetëm dy banorë të Kosovës

Ky është emri që e bartin vetëm dy banorë të Kosovës

Agjencia e Statistikave të Kosovës në webfaqen e saj ka shtuar edhe opsionin “kërko emrin”.

Falë saj qytetarët e regjistruar si nënshtetas të Kosovës do të mund të shohin sa banorë kanë të njëjtin emër.

Gazeta Insajderi ju sjellë disa prej emrave më të shpeshtë dhe më të rrallë në Kosovë.

Nga emrat e kërkuar më i popullarizuari është emri Arben, të cilin e kanë 8 mijë e 17 meshkuj; ndërkaq emri më i rrallë është emri Hakki, të cilin e bartin vetëm dy qytetarë.

Arber: 978 meshkuj

Ilir- 6459 meshkuj

Glauk- 83 meshkuj

Gzim- 1 femër, 2242 meshkuj

Genc- 1627 meshkuj

Altin- 4407 meshkuj, 5 femra

Hasan- 5312 meshkuj, 2 femra

Osman- 3605 meshkuj, 3 femra

Ujkan- 215 meshkuj

Albin- 6486 meshkuj, 2 femra

Atdhe- 905 meshkuj,

Nol- 215 meshkuj

Hakki- 2 meshkuj.

Ndërkaq emrat e gjinisë femërore:

Kaltrina- 4063 femra, 2 meshkuj

Zana- 1409 femra

Krenare- 1110

Rina- 2366

Gresa- 2998 femra, 2 meshkuj

Eronita- 186 femra

Vjosa- 1263 femra

Poema- 343 femra

Teuta- 4895 femra, 5 meshkuj

Zoja- 2026 femra, 1 mashkull

Hyrije- 1348 femra, 1 mashkull

Xheneta- 1096 femra

Olsa- 999 femra, 2 meshkuj

Ruena- 31 femra

Sera- 8 femra

Lona- 30 femra.